Selecteer een pagina

Oei, we horen jullie denken: WHAAAAAT??? Hiphop op Rock Your Boots? Jazeker! Maar wees gerust, dit is niet zomaar hiphop, dit is een groot feest! Maar wat is dat nu, dat gezelschap? Het Gezelschap is een bijzonder mondig drietal nachtuilen met een voorliefde voor het gesproken – of geschreeuwde – woord. Nachtburgemeester van Dordrecht Juno Rissema, BRANDWERK-MC Diggy Rast en DeLikt-frontman Jordy Dijkshoorn leveren hiphopelectro, maar dan met vlagen blues en spoken word erdoorheen. Zo ontstaat een wisselwerking die op het eerste gezicht heel vreemd lijkt, maar in kern bijzonder goed aansluit. Hoe omschrijven ze zichzelf in de bio? Nou, alsvolgt:

 

Soms is het leven mooi

Soms zit het leven even tegen

Het is Dood en verderf

Het is Geneuk en een slecht geweten

 

Soms druk op de borst

Soms is de ziel versleten

Soms enthousiasme en geluk

Of hoe dat ook mag heten

 

Soms kom je er mee weg

Soms moet je er voor boeten

Bewandel je dit pad

Doe Het Gezelschap dan de groeten

 

En wat zegt dit nu? Niets, behalve dat je het met eigen ogen moet gaan zien want als er 1 ding is wat dit Gezelschap kan, is het het dak eraf rammen! ROCK YOUR BOOTS: Get ready voor HET GEZELSCHAP!!!