VRIJWILLIGERS

LET OP! Hierna zal je leven voor altijd anders zijn! Als je je aanmeldt ga je namelijk deel uit maken van een leuke, hechte groep aanpoters. Jij maakt het festival echt van alle kanten mee. Ook van de optredens en de sfeer ga je gewoon genieten.

Én je helpt Rock you Boots tot fantastische editie te brengen, waar duizenden mensen mooie herinneringen aan overhouden en jou eeuwig dankbaar voor zijn!

Door het invullen van onderstaand formulier word jij een van de trotse vrijwilligers van Rock your Boots! In het opmerkingen veld kun je informatie kwijt die je niet in het formulier bent tegengekomen.
De ingevulde informatie wordt enkel gebruikt voor Rock Your Boots doeleinden. Alle informatie voor vrijwilligers kun je terugvinden op deze pagina. Voor overige vragen en opmerkingen kun je mailen naar info@rockyourboots.nl.

 

VRIJWILLIGERSREGLEMENT Rock your Boots

Hieronder vind je de algemene regels die gelden voor de vrijwilligers. Klik op het +teken om de tekst in te kunnen zien. Lees dit even rustig door voordat je je aanmelding verstuurd.

VRIJWILLIGERSREGLEMENT Rock your Boots

ALGEMEEN

Heb je iets te melden, of zit je iets dwars, spreek dan personen van het bestuur of het Vrijwilligers Ondersteunings Team (VOT) aan. Het bestuur is tijdens het festival te herkennen aan shirts met de opdruk “organisatie”.

Je kunt altijd bij het VOT terecht. Mocht je vragen hebben, iets kwijt zijn, iets nodig hebben of wat dan ook, meld je dan bij de VOT-er. Zij helpen je gedurende de hele festivalperiode graag verder. Zij kunnen ook specifieke personen of de vertrouwenspersoon van ROCK your BOOTS voor je oproepen of inlichten.

Je bent wettelijk verplicht om een geldig identiteitsbewijs (origineel, geen kopie) bij je te dragen.

Het gebruik van alcohol is tijdens de bouw, breek en je festivaldienst niet toegestaan. Mocht je hier niet naar handelen word je van het bouw,- backstage- en festivalterrein verwijderd. Na je werkzaamheden is er meer dan genoeg gelegenheid om een biertje te drinken.

Het is niet toegestaan iets met de stroomvoorziening, -aansluitingen e.d. te doen. Dit kan tot ernstige storingen en gevaarlijke situaties leiden. Dit betekent dat je niet zomaar ergens een stekker kan insteken of uittrekken. Mobiele telefoons kunnen bij het VOT worden opgeladen.

Discriminerende of racistische uitlatingen zijn uiteraard uit den boze.

Wellicht overbodig om te melden, maar wanneer je een dienst draait kun je natuurlijk niet tegelijkertijd voor (je) kinderen zorgen

OPBOUWEN EN AFBREKEN

Voor de vrijwilligers die helpen met het opbouwen en afbreken: wees zuinig op het terrein en gebruik de door ons verstrekte veiligheidshulpmiddelen. De arbeidsinspectie zal hierop controleren. Het is een bouwterrein waar bouwterrein- regels gelden. Werkschoenen zijn verplicht.

Zodra je op het terrein komt, ben je verplicht je te melden bij het VOT. Zo weten we dat je er bent en kunnen we voor het eten en drinken etc. rekening met je houden. Zodra je weer naar huis gaat ben je verplicht je weer af te melden. Zo zijn we op de hoogte van iedereen op het terrein. Dit is belangrijke informatie mocht er onverhoopt iets gebeuren.

Heb je je niet gemeld? Dit betekent achteraan sluiten in de rij bij het eten. Dan hebben we geen rekening met je kunnen houden in de telling van de eters. >

Tijdens de opbouw en het afbreken is het festivalterrein geen kindvriendelijke omgeving. Wij raden het af tijdens die periode kinderen mee te nemen naar het terrein. Doe je dit toch, dan ben je zelf verantwoordelijk voor hen!

FESTIVAL

Voor je dienst
Kom bij voorkeur lopend of op de fiets naar het festivalterrein. We hebben backstage geen parkeerruimte voor auto’s.

Je wordt backstage op het festivalterrein verwacht op de tijd die we vooraf met je gecommuniceerd hebben. Eerder word je nog niet toegelaten op het backstage terrein.

NB: Let goed op voor welke diensten je bent ingedeeld, dit kan afwijken van wat je hebt opgegeven!

Meld je bij de backstage-ingang. Van hieruit word je verder verwezen naar de vrijwilligersopvang

Tijdens je dienst
Het uitgereikte vrijwilligers t-shirt en polsbandje ben je verplicht te dragen tijdens de diensten. Alleen de (gedragen) combinatie geeft je toegang tot het backstage terrein.

Het is niet toegestaan het uitgereikte vrijwilligers t-shirt en polsbandje tijdens de festivaldagen over te dragen aan iemand anders.

Beschadigde bandjes worden niet geaccepteerd.

Iedere uitgeleverde consumptie op het festivalterrein moet afgerekend worden met de RyB-munten. Laat eerst betalen en lever daarna pas de consumpties. Ook mensen met een Rock your Boots t-shirt en/of een bandje die een drankje bestellen bij één van de barren op het festivalterrein moeten gewoon betalen met munten.

Op het festivalterrein kun je alleen gratis drinken tijdens je dienst (geen alcohol houdende dranken).

Vanaf het backstage terrein mag je géén consumptie meenemen naar het festivalterrein.

Je kunt backstage eten, hiervoor krijg je van ons een seintje en een bon die je alleen in de vrijwilligersruimte kunt uitgeven.

Op bepaalde plaatsen op het terrein is het verplicht oordoppen te dragen. Hier hangen ook pictogrammen. Als dit voor jou geldt krijg je oordoppen uitgereikt, gebruik ze ook!

Indien je geconfronteerd wordt met agressieve klanten of bezoekers attendeer je barhoofd c.q. aanspreekpunt daar dan op. Hij/zij zal contact opnemen met de beveiliging.

Als je ingedeeld staat bij de laatste dienst, vragen we je ook even te helpen met het opruimen. Dit geldt ook voor de mensen die aan het uitpuffen zijn in de vrijwilligerstent.

Na je dienst
Na het opruimen drinken we met z’n allen nog een borrel om de dag gezellig af te sluiten. 

Backstage en VIP ruimten
De podia en band-areas zijn niet toegankelijk voor vrijwilligers, met uitzondering van degenen die daar werkzaam zijn.

Backstage zijn toiletten aanwezig die door vrijwiligers gebruikt kunnen worden. Je hoeft dus niet op het terrein in de rij te staan.

Tot slot: Maak er weer een gezellig feest van!

Wat houden de diensten in?

Bouw- en sfeerbeheer: Jij helpt bij de op- en/of afbouw van het festival en het podium voor verschillende artiesten!

Bardiensten: Als barmedewerker werk je onder leiding van een barhoofd. Je werkzaamheden hier zijn o.a. bier tappen, voorschenken of uitschenken. Voor deze functie geldt een minimum leeftijd van 18 jaar. Horeca-ervaring is een pré.

Cleanteam: Jij zorgt ervoor dat het festival schoon is én blijft zodat het feest nóg mooier wordt.

 

Vul je persoonlijke gegevens hieronder in en vink jouw voorkeur aan, je ontvangt zo snel mogelijk na jouw aanmelding een reactie.

 

Aanmeldformulier Vrijwilligers

Geslacht

Selecteer 1 van deze opties als je wilt helpen met op- en afbouw van het terrein

Selecteer 1 van deze opties als je een bardienst wilt draaien

Selecteer 1 van deze opties als je een het cleanteam wilt ondersteunen

Heb je nog aanvullende kwaliteiten die handig zijn om te weten?!

Ik verklaar dat ik bovenstaande gegevens naar waarheid heb ik gevuld en ga akkoord met het huishoudelijke reglement. Daarnaast ga ik door op de knop, 'Aanmelding verzenden' te klikken, er mee akkoord dat mijn gegevens opgeslagen en gebruikt worden voor intern gebruik van het festival. Maar wel alleen voor het doel waarvoor ik deze heb afgegeven.

15 + 12 =

HELL YEAH!

HELEMAAL FANTASTISCH, Je hebt je aangemeld als vrijwilliger voor het Rock your Boots festival! Mocht je nog vragen hebben of mocht je nog iets kwijt willen dan horen we het natuurlijk graag!

Mail ons dan: info@rockyourboots.nl